{ "title": "Büyüme Hormonu Zararları", "image": "https://www.buyume.gen.tr/images/buyume-hormonu-zararlari.jpg", "date": "19.01.2024 01:58:36", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Büyüme hormonu zararları, hormonların vücudumuzda salgılanma şekli ve miktarına bakıldığında, dışarıdan alınabilecek büyüme hormonu vücudumuza oldukça zararlıdır. Büyüme hormonu doğumdan ergenlik döneminin sonuna kadar yüksek miktarda vücutta salgılanan bir hormondur.

Büyüme hormonunun yetişkinlerde faydası; İnsanın fiziksel ve psikolojik sağlığının devamı için hipofiz bezinden büyüme hormonunun salgılanması gerekir. Büyüme hormonu eksikliği olan erişkinlerde metabolizmadan, uykuya, psikolojik hastalıklardan kan şekeri düşüklüğüne birçok belirti ortaya çıkacaktır. Yetişkinlerde büyüme hormonu hücrelerin kendi kendini yenilemesi, ölen hücrelerin yerine genç hücrelerin oluşması, iç organların eskiyen bölgelerinin yeniden yapılanması için önemlidir. Büyüme hormonu bu özelliklerini karaciğerde bulunan insülin benzeri büyüme faktörü adı verilen IGF-1 maddesinin sentezlenmesini uyararak gerçekleştirir.

Gelişim için çok önemli olan büyüm hormonu dışarıdan alımı ile büyüme hormonu zararları da ortaya çıkarmış ve son zamanlarda büyük bir tartışmaya yol açmıştır. Büyüme hormonun dışarıdan bir enjeksiyon yardımı ile alınması belli bir yaş üstü kişilerde dokuları yenileyici, protein sentezini artırıcı ve daha genç gösterici olması sebebiyle tercih edilmektedir. Birçok kişi bu hormon ile birkaç yaş genç görünebilmektedir. Büyüme hormonu zararlarından dolayı çoğu doktor tarafından asla onaylanmasa da yaptıranların kitlesi çoğalmaktadır. Elbette bu işlem bir estetik operasyon kadar değildir. Kaliteli işinde Uzman kişiler tarafından yapıldığında miligramlarla verilecek hormonun vücuda enjekte edilmesi çok pahalı olmakla beraber milyarlara sebep olmaktadır.
" } ] }