{ "title": "Kasık Lenf Bezi Büyümesi", "image": "https://www.buyume.gen.tr/images/kasik-lenf-bezi-buyumesi(1).jpg", "date": "20.01.2024 05:18:01", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Kasık Lenf Bezi Büyümesi, lenf bezlerinin büyümesi genellikle iyiye yorulur. Bu bağışıklık sisteminin çok güçlü derecede olduğuna işaret eder. Ancak bunun yanında kötü yanları da bulunmaktadır. Birçok ciddi hastalığa yol açmaktadır. Lenf bezleri normalde yarım santimetre civarındayken eğer bu bezler enfeksiyon kaparsa bezlerin olduğu bölgelerde şişmeler meydana gelmektedir. Burada beyaz kan hücreleri üretilir ve bağışıklık sistemi oluşturulup mikroplar ile savaşılır. Bazen bu bölgelerde de bu sebeple yaralar, şişmeler görülür.

Kasık Lenf bezinin büyümesi neden olur?

Beyaz kan hücrelerinin üretilmesi sonucu bezlerde şişler ve büyümeler meydana geldiği gibi bazı cilt ve solunum yolları hastalıkları sonucunda da kasık lenf bezi büyümesi görülebilmektedir. Cildin hassas bölgeleri olan kasıklarda temizliğe dikkat edilmeli ve burası kişinin kontrolü altında olmalıdır. Eğer enfeksiyonlar önlenemiyorsa hemen doktora başvurulmalı ve tedavi olunmalıdır.

Ayrıca şeker hastalarında bu tür yaralara ve şişliklere rastlanılabilmektedir. Çocuklarda da sıkça görülen kasık lenf bezi büyümesi bazen de önemli bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu nedenle erken tanı için hemen bir hekime muayene olmakta fayda vardır.

Kasık lenf bezi büyümesinin belirtileri nelerdir?
Kasık lenf bezi büyümesinin tedavisi nasıl yapılır?

Genellikle kasık lenf bezlerinin büyümesi çok dikkate alınmaz ve bu yüzden doktora başvurulmaz. Ancak bu gibi büyümeler oldukça önemlidir ve dikkat etmelidirler.

Ayrıca üzerine bastırılınca kaybolan yaralar fıtık olarak kabul edilir ve kasık lenf bezi büyümesi ile karıştırılmamalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yaraların önemli hastalıklara neden olabilmektedir. Özellikle bu hastalıklar arasında kanser vb. Gibi hastalıkların olup olmadığı araştırılmalıdır. Eğer bir hastalık yoksa ve kasık lenf bezi büyümesinin nedeni enfeksiyonlar ise bu enfeksiyonların ilaç ve cerrahi yöntemler ile tedavisi gerekmektedir.
" } ] }